Tacogratäng
Lättlagad och god tacogratäng som serveras med picklad rödlök på toppen. Fräs färsen med kryddmix i en stekpanna, häll över i en form och täck med crème fraiche, riven ost, cocktailtomater och jalapeños. Skjutsa in den i ugnen och vips har du en läcker middag.
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 rödlök
Tacogratäng
500 g köttfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 msk smör
1 påse taco kryddmix (à ca 30 g)
1 burk salsasås à 230 g (gärna medelstark)
2 dl crème fraiche
3 dl riven cheddarost
250 g cocktailtomater
1/2 dl skivad, inlagd jalapeño
Till servering
1 dl nachochips
1 kruka, grovhackad färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3752 KJ / 897 kCal
Fett62 g
Salt4.5 g
Kolhydrater41 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lösningen med socker, ättika o vatten ska kokas upp och tas från plattan innan löken läggs i. Ser inte infon?
Anita
2024-10-30Hej Anita! I det här receptet ska det röras kallt och löken ska marinera i lagen i 1 timme. Jag brukar alltid koka upp lagen och sen lägga i löken, det funkar toppenbra. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-31Det var gott!
Eva-britt
2024-10-27Helt ok gratäng. Men ICAs nötfärs är inte god så jag brukar välja annat märke och då blir det gott. Tyvärr erbjuder Ica kungälv bara ICAs nötfärs så jag köper färs från andra butiker eller från lokala köttproducenter. Ett tips!
Susanne
2024-10-25