Tacogratäng

Lättlagad och god tacogratäng som serveras med picklad rödlök på toppen. Fräs färsen med kryddmix i en stekpanna, häll över i en form och täck med crème fraiche, riven ost, cocktailtomater och jalapeños. Skjutsa in den i ugnen och vips har du en läcker middag.

Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 rödlök
Tacogratäng
500 g köttfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 msk smör
1 påse taco kryddmix (à ca 30 g)
1 burk salsasås à 230 g (gärna medelstark)
2 dl crème fraiche
3 dl riven cheddarost
250 g cocktailtomater
1/2 dl skivad, inlagd jalapeño
Till servering
1 dl nachochips
1 kruka, grovhackad färsk koriander
Gör så här
01:00:00
00:03:00
00:02:00
00:02:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3752 KJ / 897 kCal
Fett62 g
Salt4.5 g
Kolhydrater41 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så super god 👌 hackar i lök och vitlök i färsen också.
Kjell
2025-02-15Lösningen med socker, ättika o vatten ska kokas upp och tas från plattan innan löken läggs i. Ser inte infon?
Anita
2024-10-30Hej Anita! I det här receptet ska det röras kallt och löken ska marinera i lagen i 1 timme. Jag brukar alltid koka upp lagen och sen lägga i löken, det funkar toppenbra. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-31Det var gott!
Eva-britt
2024-10-27