Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

4
0
Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

Servera hemmagjorda köttbullar i pitabröd med yoghurt, lök, persilja och snabbpicklad gurka! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

Ingredienser

4 portioner

Picklad gurka

1/2
gurka
1 msk
vinäger
1 tsk
strösocker
1/2 krm
salt
1 msk
vatten

Köttbullar

1/2 dl
fiberberikade havregryn
2 1/2 tsk
potatismjöl
1 dl
vispgrädde
1 3/4 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
finhackad gul lök
1/2 msk
smör
300 g
nötfärs
1 msk
smör (till stekning)
1 msk
rapsolja (till stekning)

Till servering

1
liten rödlök
8
pitabröd
4 dl
matyoghurt (10%)
1
kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av yoghurt, grädde och smör.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3612 KJ / 863 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 91 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept