Köttbullar i pitabröd med picklad gurka
Servera hemmagjorda köttbullar i pitabröd med yoghurt, lök, persilja och snabbpicklad gurka! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
Picklad gurka
1/2 gurka
1 msk vinäger
1 tsk strösocker
1/2 krm salt
1 msk vatten
Köttbullar
1/2 dl fiberberikade havregryn
2 1/2 tsk potatismjöl
1 dl vispgrädde
1 3/4 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad gul lök
1/2 msk smör
300 g nötfärs
1 msk smör (till stekning)
1 msk rapsolja (till stekning)
Till servering
1 liten rödlök
8 pitabröd
4 dl matyoghurt (10%)
1 kruka persilja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3612 KJ / 863 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater91 g
Protein32 g
Kommentarer