Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

4
0
Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

Servera hemmagjorda köttbullar i pitabröd med yoghurt, lök, persilja och snabbpicklad gurka! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

Ingredienser

4 portioner

Picklad gurka

1/2 gurka
1 msk vinäger
1 tsk strösocker
1/2 krm salt
1 msk vatten

Köttbullar

1/2 dl fiberberikade havregryn
2 1/2 tsk potatismjöl
1 dl vispgrädde
1 3/4 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad gul lök
1/2 msk smör
300 g nötfärs
1 msk smör (till stekning)
1 msk rapsolja (till stekning)

Till servering

1 liten rödlök
8 pitabröd
4 dl matyoghurt (10%)
1 kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av yoghurt, grädde och smör.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3612 KJ / 863 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 91 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden