Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

3
0
Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

Servera hemmagjorda köttbullar i pitabröd med yoghurt, lök, persilja och snabbpicklad gurka! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Köttbullar i pitabröd med picklad gurka

Ingredienser

4 portioner

Picklad gurka

1/2
gurka
1 msk
vinäger
1 tsk
strösocker
1/2 krm
salt
1 msk
vatten

Köttbullar

1/2 dl
fiberberikade havregryn
2 1/2 tsk
potatismjöl
1 dl
vispgrädde
1 3/4 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
finhackad gul lök
1/2 msk
smör
300 g
nötfärs
1 msk
smör (till stekning)
1 msk
rapsolja (till stekning)

Till servering

1
liten rödlök
8
pitabröd
4 dl
matyoghurt (10%)
1
kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av yoghurt, grädde och smör.

Under 45 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3612 KJ / 863 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 91 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept