Köttbullar i paprikasås med potatis och sallad
Ge mig mera köttbullar, sjöng Madicken och vi säger detsamma! Brunsås och lingonsylt brukar vara givna tillbehör, men nu ska vi prova en annan variant. I den här rätten får de nämligen sjuda i en sås gjord på mjölk, majsstärkelse och grillad paprika. Givetvis serveras kokt potatis till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1/2 msk smör
Sås
1/2 burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
3 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 förp kaskadsallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Smaksätt färsen med 1 dl rostad lök och/eller 1 tsk timjan (för 4 port).
Spara oljan från den grillade paprikan gör en vinägrett av den.
Spara oljan från den grillade paprikan gör en vinägrett av den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2337 KJ / 558 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein35 g
Kommentarer
Jag användande ett glas med grillade paprika och ersatt mjölk med spade av paprika. Då blev såsen väldigt gott med mycket smak av paprika.
Rita-maria
2021-08-07Smaskiga köttbullar dock inte gott sås alls.
Zivile
2021-04-18Även om jag hade i hela burken med paprika så var såsen rejält kass i smaken. Tror ni får börja anställa någon som har smaklökar.
Magdalena
2021-04-15