Köttbullar i kormasås med ris

Betyg 3.2 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Köttbullar i kormasås med ris

En smakrik och mättande middagsrätt inspirerad av det indiska köket! De matiga köttbullarna gör du av fläskfärs, ströbröd och mjölk som får sjuda i en kastrull tillsammans med den gyllene kormasåsen. Vänd ner lite hackad persilja i kastrullen och servera med kokt ris och bönor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Köttbullar i kormasås med ris

Ingredienser

4 portioner
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
4 port jasminris
ca 500 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
490 g sås (kormasås)
2 dl vatten
225 g haricots verts (bönor)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Stående recept hemma hos oss. Lättlagat och gott. Byter ibland ut fläskfärsen mot kycklingfärs vilket blir precis lika gott, men lite svårare att rulla.

    Constance

  • Bollarna håller inte ihop alls. Behövs ägg för det. Inget bra recept

    Andreas

  • Lättlagat och gott!

    Katrina

Näringsvärde per portion

Energi2555 KJ / 611 kCal
Fett23.1 g
Kolhydrater66.9 g
Protein32.1 g

Testa liknande recept

  • Thaigryta med fläskbullar och nudlar
    Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bulgogi med currystekt ananas
    Betyg 4.6 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Curry med nudlar och koriander
    Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad