Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka

Denna middag är helt klart en favorit för många. Färsen blandas med senap, kryddor och ströbrödsblandning för att sedan stekas. Låt de hemgjorda köttbullarna sjuda tillsammans med den krämiga gräddsåsen, servera med syrlig gurka och potatis. Smaklig spis!
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 5 2018

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Inlagd gurka
saften av 1/2  citron
1/2 msk strösocker
1  gurka
1  förp, färsk persilja (à 20 g)
Köttbullar
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1/2 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1 msk smör eller margarin
Sås
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vatten
1  köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2910 KJ / 695 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein31 g

Kommentarer
5 stHar gjort dom flera gånger och dom är jättegoda
Anette
Köttbullarna blir mjöliga och trista.
Stefan
Jätte gott 👍🏻
Josefine