Köttbullar i gräddsås med gurka

En klassisk husmansrätt med smarriga köttbullar fulla av smak. Smörstek de saftiga köttbullarna tills väldoften börjat sprida sig och servera dem med citronpicklad gurka och nykokt potatis. Den mustiga gräddsåsen och den syrliga gurkan gör rätten komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gurka
saften av 1/2 citron
1/2 msk strösocker
1 gurka
Köttbullar
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g blandfärs
1 msk smör eller margarin
Sås
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2913 KJ / 696 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein31 g

Kommentarer
7 stTa ett ägg också, annars håller de inte ihop alls.
Louise
Ett ägg och en halv gul lök gjorde susen.
Kjell
Tog i ett ägg i smeten också!
Ingela