Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marinerade kotletter

För en djupare och ännu mer smakrik middagsrätt bör du lägga kotletterna i marinad dagen innan. Servera de marinerade stekta kotletterna på en bädd av saftiga örtkryddade grönsaker och rotfrukter och komplettera eventuellt med potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka körveln. Blanda med chilisås och yoghurt. Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Häll på marinaden. Pressa ur luften. Knyt. Marinera i minst 1 timme, eller upp till 1 dygn. Vänd påsen då och då.
  2. Koka upp ättika, vatten och socker.
  3. Skär fänkål, zucchini, morot och rödlök i skivor. Lägg dem i ättikslagen. Koka upp. Häll av lagen.
  4. Mixa örtkryddorna med olivoljan. Salta och peppra. Häll oljan över grönsakerna, vänd runt.
  5. Ta upp och torka kotletterna. Salta, peppra och stek dem i olivolja ca 3 minuter per sida i teflonpanna.
  6. Lägg kotletterna på grönsaksbädd. Servera med kokt potatis. Garnera gärna med några färska örtkryddor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 1/2 dl plockad körvel
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning
Örtkryddade grönsaker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk vatten
  • 3 msk socker
  • 100 g fänkål
  • 100 g zucchini
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 4 msk färska, hackade örtkryddor t ex dragon, koriander och persilja
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer