Kotlett med karamelliserad lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlett med karamelliserad lök

Fläskkotlett med karamelliserad lök är en festlig vardagsrätt. Köttet är mört och tillsammans med den karamelliserade löken blir detta till en smaksensation utöver det vanliga! Servera kotletterna med sallad och potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Skala och skär löken i skivor. Bryn löken i matfettet tills den är mjuk och strö sedan på sockret. Låt sockret smälta och bli lite brunt. Häll på 1/2 msk vinäger och låt den koka in. Tillsätt vattnet och koka upp.
  3. Skär kålen i strimlor. Rör ihop 1 msk vinäger, senap och hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Blanda kålen med dressingen.
  4. Stek kotletterna i resterande olja 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera kotletterna med lök, sallad och potatis. Strö över persilja.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 msk + 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1/2 salladskål
  • 2 msk senap (gärna svensk)
  • 4 benfria kotletter
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2447 kJ / 586 kCal