Kotlett med gulärtshummus och couscous
Hummus är minst lika gott när den är gjord på gulärtor. Det är även ett supergott tillbehör till stekt kotlett, couscous och spiskumminkryddad brysselkål.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021
Ingredienser
4 portioner
150 g hummus av gulärtor
1 dl smetana
salt
peppar
500 g brysselkål
1 msk honung
1 msk olja
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
4 port couscous
600 g benfri fläskkotlett
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3318 KJ / 792 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fräscht och jättegott!
Elin
2021-12-09Enkelt och supergott. Helt klart en favorit från matkassen.
Magnus
2021-12-06