Korvgryta primör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta primör

En god och enkel korvgryta med mycket grönsaker. Till grytan skär du bitar av purjolök, morötter, blomkål och falukorv och blandar med buljong och tomatpuré. Korvgrytan blir härligt mättande och du serverar den till ris och knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skär purjolöken i 2 cm breda bitar. Skala eller skrapa morötterna och skär i mindre bitar. Dela blomkålshuvudet i små buketter.
  2. Lägg grönsakerna i en traktörpanna. Häll över grönsaksbuljong. Tillsätt tomatpuré och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Låt grönsakerna koka ca 5 minuter.
  4. Strimla falukorven och låt koka med ytterligare 5 minuter. Hacka färsk timjan och strö över grytan. Servera till ris och knäckebröd.

Tips

Använd frysta sommargrönsaker om tiden är knapp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 5 morötter
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g falukorv
  • 2 msk färsk timjan
  • 4 port ris
Lägg till i inköpslistan