Broccolisoppa med avokado-Dagobert
En riktigt god soppa är en njutning. Snabbt, enkelt att laga och blir det över efter middagen är det utmärkt mat att spara och frysa in. Den här näringsrika broccolisoppan serveras med en matig Dagobertmacka med ägg, avokado och antipasto på. Hoppas det blir en solklar favorit i receptsamlingen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014
Ingredienser
4 portioner
Broccolisoppa
2 broccoli (à 250 g)
2 gula lökar
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
Avokado-Dagobert
3 ägg
2 tomater
2 avokado
12 skivor formbröd
120 g antipasto tex finskivad korv och lufttorkad skinka
1/2 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3007 KJ / 719 kCal
Fett41.4 g
Kolhydrater51.8 g
Protein29.5 g
Kommentarer
Kompletterade mackan med majonäs, annars hade den nog blivit väldigt torr! Soppan var lite för tunn. Annars gott!
Marie
2014-04-03Ta fyra ägg istället för tre och smöra brödet, blir torrt annars. Soppan behöver mer grädde.
Carl-evert
2014-03-27ser jätte gott ut måste prova
Marianne
2014-03-24