Broccolisoppa med avokado-Dagobert

13
4
Broccolisoppa med avokado-Dagobert

En riktigt god soppa är en njutning. Snabbt, enkelt att laga och blir det över efter middagen är det utmärkt mat att spara och frysa in. Den här näringsrika broccolisoppan serveras med en matig Dagobertmacka med ägg, avokado och antipasto på. Hoppas det blir en solklar favorit i receptsamlingen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Broccolisoppa med avokado-Dagobert

Ingredienser

4 portioner

Broccolisoppa

2 broccoli (à 250 g)
2 gula lökar
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Avokado-Dagobert

3 ägg
2 tomater
2 avokado
12 skivor formbröd
120 g antipasto tex finskivad korv och lufttorkad skinka
1/2 huvudsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Marie

2014-04-03

Kompletterade mackan med majonäs, annars hade den nog blivit väldigt torr! Soppan var lite för tunn. Annars gott!

Carl-evert

2014-03-27

Ta fyra ägg istället för tre och smöra brödet, blir torrt annars. Soppan behöver mer grädde.

Marianne

2014-03-24

ser jätte gott ut måste prova

Näringsvärde per portion

Energi 3007 KJ / 719 kCal
Fett 414 g
Kolhydrater 518 g
Protein 295 g
Läs mer om näringsvärden