Korvgryta med pepparrot och dill

30
7
Korvgryta med pepparrot och dill

Matig och värmande höstgryta med korv, bönor och rotfrukter som potatis och morötter. Pepparroten ger härligt sting och god hetta om du önskar det.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012

Korvgryta med pepparrot och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1 gul lök
300 g wienerkorv
380 g stora vita bönor
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk gärna 1,5 %
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 msk pepparrot
1 msk hackad dill
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningarna på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matfett, matlagningsgrädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden och mjölken mot mjölkfria ris-, havre- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Maria

2022-10-01

Enkelt och gott.

Helena

2021-09-20

En klar favorit här hemma som har gjort många gånger. Prefekt rensa olika korvar från frysen-rätt. Vi tar de korvar vi har hemma o skippar bönorna

Lina

2020-01-19

Bra vardagsrätt! Bytte korv mot sojakorv och grädde mot havregrädde och åt som en vegansk rätt. Helt ok!

Näringsvärde per portion

Energi 2599 KJ / 621 kCal
Fett 277 g
Kolhydrater 648 g
Protein 217 g
Läs mer om näringsvärden