Korvgryta med pepparrot och dill

26
5
Korvgryta med pepparrot och dill

Matig och värmande höstgryta med korv, bönor och rotfrukter som potatis och morötter. Pepparroten ger härligt sting och god hetta om du önskar det.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012

Korvgryta med pepparrot och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
2
morötter
1
gul lök
300 g
wienerkorv
380 g
stora vita bönor
1 msk
smör eller margarin
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 dl
mjölk gärna 1,5 %
1
grönsaksbuljongtärning eller fond
1 tsk
majsstärkelse (Maizena)
1 msk
pepparrot
1 msk
hackad dill
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningarna på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matfett, matlagningsgrädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden och mjölken mot mjölkfria ris-, havre- eller sojaalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Lina

1/19/2020

Bra vardagsrätt! Bytte korv mot sojakorv och grädde mot havregrädde och åt som en vegansk rätt. Helt ok!

Ann

10/24/2012

Smakade bra, skippade dock bönorna, behövde inte redas av heller.

Ari

10/23/2012

Hoppade över dillen, korv o dill passar inte ihop i min mening ;-) Men lite pepparrot hade jag i och det fanns bara där som en förnimmelse.

Näringsvärde per portion

Energi 2599 KJ / 621 kCal
Fett 27.7 g
Kolhydrater 64.8 g
Protein 21.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept