Korvgryta med pepparrot och dill
![Korvgryta med pepparrot och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62783/cf_259/korvgryta_med_pepparrot_och_dill.jpg)
Matig och värmande höstgryta med korv, bönor och rotfrukter som potatis och morötter. Pepparroten ger härligt sting och god hetta om du önskar det.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012
![Korvgryta med pepparrot och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62783/cf_259/korvgryta_med_pepparrot_och_dill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1 gul lök
300 g wienerkorv
380 g stora vita bönor
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk gärna 1,5 %
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 msk pepparrot
1 msk hackad dill
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningarna på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matfett, matlagningsgrädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden och mjölken mot mjölkfria ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater64.8 g
Protein21.7 g
Kommentarer
Enkelt och gott.
Maria
2022-10-01En klar favorit här hemma som har gjort många gånger. Prefekt rensa olika korvar från frysen-rätt. Vi tar de korvar vi har hemma o skippar bönorna
Helena
2021-09-20Bra vardagsrätt! Bytte korv mot sojakorv och grädde mot havregrädde och åt som en vegansk rätt. Helt ok!
Lina
2020-01-19