Korvgryta med pepparrot och dill
Matig och värmande höstgryta med korv, bönor och rotfrukter som potatis och morötter. Pepparroten ger härligt sting och god hetta om du önskar det.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1 gul lök
300 g wienerkorv
380 g stora vita bönor
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk gärna 1,5 %
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 msk pepparrot
1 msk hackad dill
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater64.8 g
Protein21.7 g
Kommentarer
Enkelt och gott.
Maria
2022-10-01En klar favorit här hemma som har gjort många gånger. Prefekt rensa olika korvar från frysen-rätt. Vi tar de korvar vi har hemma o skippar bönorna
Helena
2021-09-20Bra vardagsrätt! Bytte korv mot sojakorv och grädde mot havregrädde och åt som en vegansk rätt. Helt ok!
Lina
2020-01-19