Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korvgryta med pepparrot och dill

Matig och värmande höstgryta med korv, bönor och rotfrukter som potatis och morötter. Pepparroten ger härligt sting och god hetta om du önskar det.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala och skär morötterna i skivor på snedden. Skala och hacka löken grovt. Skär korven i slantar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Stek korven tillsammans med morötter och lök i matfettet. Lägg över allt i en stor kastrull tillsammans med grädde, mjölk och vita bönor.
  4. Koka upp grytan och smula i buljongtärningen. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaksätt med pepparrot, dill, salt och peppar.
  5. Servera korvgrytan med potatisen och gärna lite extra pepparrot bredvid.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningarna på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matfett, matlagningsgrädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden och mjölken mot mjölkfria ris-, havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 300 g wienerkorv
  • 380 g stora vita bönor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk gärna 1,5 %
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk pepparrot
  • 1 msk hackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2599 kJ / 621 kCal