Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta från landet

Korvgryta från landet är en härlig vardagsgryta med basen i rotfrukter. Potatis, palsternacka, kålrot och purjolök får sällskap av falukorv och smak av senap, lagerblad och gräslök. Servera med knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen med senap och lagerblad i en gryta.
  2. Skala och skär potatis, palsternacka och kålrot i mindre bitar. Lägg rotfrukterna i grytan och låt koka under lock ca 10 min.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skär korven i stavar. Lägg purjolök och korv i grytan och låt koka ytterligare ca 6 min.
  4. Klipp över rikligt med gräslök och servera korvgrytan med knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 dl senap
  • 2 lagerblad
  • 8 potatisar
  • 1 palsternacka
  • ca 200 g kålrot
  • 1 purjolök
  • 400 g falukorv
  • 1/2 dl hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan