Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelpotatis med koriander, citron och parmesan

Denna mumsiga mandelpotatis med fin smak passar lika bra som förrätt som till huvudrätt ihop med fisk. Låt dina potatisar koka ihop med smör och citron före du lägger ner din färska koriander och hyvlar på smakrik parmesan. Servera och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med skal och skala den när den fortfarande är varm. Skär potatisen i halvor.
  2. Koka upp vattnet, citronskalet, citronsaften och smöret. Lägg i potatisen. Låt vätskan koka in i potatisen. Salta och peppra.
  3. Blanda i koriandern. Hyvla över parmesanen. Servera som förrätt eller till marinerad, gravad hälleflundra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g mandelpotatis
  • 1 dl vatten
  • skal och saft av 1 citron
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka koriander
  • 50 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?