Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Körvelkyckling med pappardelle

Körvelkyckling med pappardelle är en matig och lyxig pastarätt med smak av örter och syrlig citron. Bryn strimlad kycklingfilé i en gryta och blanda ner grädde, buljongtärning och citronsaft. Låt koka några minuter och strö körvel, rivet citronskal och rödlöksringar över kycklingen. Servera med nykokt pappardelle.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull vatten till pastan.
  2. Bryn kycklingen i matfettet i en tjockbottnad gryta, salta och peppra.
  3. Blanda ner grädde, buljongtärning och citronsaft i grytan. Låt allt koka utan lock ca 5 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg den i kallt vatten några minuter. Låt rinna av.
  6. Hacka körveln grovt. Strö körvel, citronskal och lökringar över kycklingen.
  7. Servera med pastan.

 

Tips

När lök skivas och läggs i kallt vatten blir den både krispigare och mildare!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna pappardelle)
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • pressad saft och rivet skal av 1/2 citron
  • 1 rödlök
  • 1 kruka körvel
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2579 kJ / 618 kCal