Körvelkyckling med pappardelle
Körvelkyckling med pappardelle är en matig och lyxig pastarätt med smak av örter och syrlig citron. Bryn strimlad kycklingfilé i en gryta och blanda ner grädde, buljongtärning och citronsaft. Låt koka några minuter och strö körvel, rivet citronskal och rödlöksringar över kycklingen. Servera med nykokt pappardelle.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 dl vispgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
pressad saft och rivet skal av 1/2 citron
1 rödlök
1 kruka körvel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2579 KJ / 618 kCal
Fett25.7 g
Kolhydrater50.6 g
Protein43.5 g
Kommentar
Väldigt gott, med lite mer kryddor! saknade grönsaker bredvid.
Agneta
2013-04-21