Körvelkyckling med pappardelle
![Körvelkyckling med pappardelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73561/cf_259/korvelkyckling_med_pappardelle.jpg)
Körvelkyckling med pappardelle är en matig och lyxig pastarätt med smak av örter och syrlig citron. Bryn strimlad kycklingfilé i en gryta och blanda ner grädde, buljongtärning och citronsaft. Låt koka några minuter och strö körvel, rivet citronskal och rödlöksringar över kycklingen. Servera med nykokt pappardelle.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013
![Körvelkyckling med pappardelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73561/cf_259/korvelkyckling_med_pappardelle.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
pressad saft och rivet skal av 1/2 citron
1 rödlök
1 kruka körvel
Gör så här
Tips
När lök skivas och läggs i kallt vatten blir den både krispigare och mildare!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2579 KJ / 618 kCal
Fett25.7 g
Kolhydrater50.6 g
Protein43.5 g
Kommentar
Väldigt gott, med lite mer kryddor! saknade grönsaker bredvid.
Agneta
2013-04-21