Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Höstpasta med körvel och senap

En höstlig rätt gjord på pasta med mängder av spännande smaker. Grönsaker som morötter, portabellosvamp och rödlök blandas samman med den stekta färska skinkan och blir en krämig sås med hjälp av grädden. Vänd sedan ned körvel och senap i denna blandning och det är klart för servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i skivor.
  3. Ansa och skär svampen i tunna ”tårtbitar”.
  4. Bryn köttet i hälften av oljan i en stekpanna. Stek med lök och morötter några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en kastrull.
  5. Blanda grädden och mjölken med majsstärkelsen. Rör ner det i kastrullen och koka några minuter.
  6. Stek svampen i resten av oljan i stekpannan. Krydda med salt och peppar och lägg över i kastrullen.
  7. Hacka körveln och vänd ner den tillsammans med senapen. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med pastan och salladen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 2 portabellosvampar
  • ca 600 g strimlad färsk skinka
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 msk senap
  • 65 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3123 kJ / 745 kCal