Höstpasta med körvel och senap

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
1
Höstpasta med körvel och senap

En höstlig rätt gjord på pasta med mängder av spännande smaker. Grönsaker som morötter, portabellosvamp och rödlök blandas samman med den stekta färska skinkan och blir en krämig sås med hjälp av grädden. Vänd sedan ned körvel och senap i denna blandning och det är klart för servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014

Höstpasta med körvel och senap

Ingredienser

4 portioner
4   port spaghetti
1   rödlök
2   morötter
2   portabellosvampar
ca 600 g  strimlad färsk skinka
1 msk  olja
salt och peppar
2 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
2 tsk  majsstärkelse
1/2   kruka körvel
1 msk  senap
65 g  salladsmix

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

En god rätt. Portabellosvamp använder jag inte så ofta, så rätten kändes ny och spännande. Riklig mängd.

Eva

2014-11-13

Näringsvärde per portion

Energi3123 KJ / 745 kCal
Fett34 g
Salt5.52 g
Kolhydrater62 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Gräddig portabellopasta med köttfärs
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig pancettapasta
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Carbonara med julskinka
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopasta med bresaola
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga