Brytbröd med parmesanost
Detta härliga brytbröd är enkelt att baka och blir ett trevligt inslag på bordet när ni är flera middagsgäster. Passar utmärkt till en italiensk ostkväll med tillbehör som parmesan och rödvin eller till en rykande varm soppa.
Ingredienser
16 bullar
25 g färsk jäst
2 dl kall mjölk eller vatten
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
Pensling:
ägg
vallmofrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle på torrvikten och utan ägg och vallmofrön.
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g
Kommentarer
Har bakat det flera gånger, blir lika gott var gång . Mannen tycker det är jätte gott o ungdomarna. Annica.
Annika
2024-03-15Mumsigt bröd, hade hoppats på aningen mer paremsan-smak i själva brödet, men det sitter i ytan/skorpan och ger en trevlig eftersmak. Gott och smidigt, will bake again.
Sebastian
2024-03-11Gott och lättbakat bröd. Använder alltid torrjäst och har inga som helst problem med torrt bröd. Däremot så minskar jag lite på mjölet eftersom osten också gör degen torrare/tjockare. Värmer också min degvätskan till 37˚C och blandar torrjästen i mjölet först, sedan allt det andra.
Carina
2023-11-22