Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brytbröd med parmesanost

Detta härliga brytbröd är enkelt att baka och blir ett trevligt inslag på bordet när ni är flera middagsgäster. Passar utmärkt till en italiensk ostkväll med tillbehör som parmesan och rödvin eller till en rykande varm soppa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar (för 15 bitar). Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200° C.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 15 bitar
  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk eller vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
Pensling:
  • ägg
  • vallmofrö
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?