Detta härliga brytbröd är enkelt att baka och blir ett trevligt inslag på bordet när ni är flera middagsgäster. Passar utmärkt till en italiensk ostkväll med tillbehör som parmesan och rödvin eller till en rykande varm soppa.
Ingredienser
15 bitar
25
g
jäst
2
dl
kall mjölk eller vatten
1/2
dl
olivolja
2
dl
riven parmesan
1/2
tsk
salt
ca 6
dl
vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
Pensling:
ägg
vallmofrö
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller vatten. Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med vatten eller mjölk. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
58
18 st
Kommentarer
Marina
2022-11-05
Jäste inte med matjäst köpt på Ica🥲ska ha folk nu tog fram köpt baguett 🥲dåligt recept.
Viktoria
2022-04-14
Hej! Undrar om man kan kalljäsa detta bröd. Dvs förbereda dagen innan och sedan baka av samma dag.
Rebecka
2022-03-29
Ska man verkligen ha kall vätska? Min deg jäste inte alls, varken första eller andra omgången. Använde dock torrjäst istället - kan det vara därför? I övrigt gott, men pga dålig jäsning, lite kompakt.
Redaktionen ICAse
2022-03-29
Hej Rebecka! Ja, i detta recept ska du använda kall vätska. Troligtvis var det torrjästen som gjorde att degen inte jäste. Torrjäst ska enligt förpackningen blandas i fingervarmt vatten. 😊 Om du testar receptet igen med torrjäst (och fingervarmt vatten) så kan tiden för jäsningen behöva justeras. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Kommentarer
Marina
2022-11-05Jäste inte med matjäst köpt på Ica🥲ska ha folk nu tog fram köpt baguett 🥲dåligt recept.
Viktoria
2022-04-14Hej! Undrar om man kan kalljäsa detta bröd. Dvs förbereda dagen innan och sedan baka av samma dag.
Rebecka
2022-03-29Ska man verkligen ha kall vätska? Min deg jäste inte alls, varken första eller andra omgången. Använde dock torrjäst istället - kan det vara därför? I övrigt gott, men pga dålig jäsning, lite kompakt.
Redaktionen ICAse
2022-03-29Hej Rebecka! Ja, i detta recept ska du använda kall vätska. Troligtvis var det torrjästen som gjorde att degen inte jäste. Torrjäst ska enligt förpackningen blandas i fingervarmt vatten. 😊 Om du testar receptet igen med torrjäst (och fingervarmt vatten) så kan tiden för jäsningen behöva justeras. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina