Brytbröd med parmesanost

Betyg 3.9 av 5.
64 personer har röstat
26
Brytbröd med parmesanost

Detta härliga brytbröd är enkelt att baka och blir ett trevligt inslag på bordet när ni är flera middagsgäster. Passar utmärkt till en italiensk ostkväll med tillbehör som parmesan och rödvin eller till en rykande varm soppa.

Brytbröd med parmesanost

Ingredienser

16 bullar
25 g färsk jäst
2 dl kall mjölk eller vatten
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)

Pensling:

ägg
vallmofrö

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Har bakat det flera gånger, blir lika gott var gång . Mannen tycker det är jätte gott o ungdomarna. Annica.

Annika

2024-03-15

Mumsigt bröd, hade hoppats på aningen mer paremsan-smak i själva brödet, men det sitter i ytan/skorpan och ger en trevlig eftersmak. Gott och smidigt, will bake again.

Sebastian

2024-03-11

Gott och lättbakat bröd. Använder alltid torrjäst och har inga som helst problem med torrt bröd. Däremot så minskar jag lite på mjölet eftersom osten också gör degen torrare/tjockare. Värmer också min degvätskan till 37˚C och blandar torrjästen i mjölet först, sedan allt det andra.

Carina

2023-11-22

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bulle på torrvikten och utan ägg och vallmofrön.
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone
Betyg 4.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalljästa frallor
Betyg 4 av 5.
385 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatishögar med parmesan och mayo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paneng Red Curry
Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizzadeg med bakpulver
Betyg 4.3 av 5.
366 personer har röstat
Under 30 min att tillaga