Korvbröd

Vill du ge grillkvällen det där lilla extra – baka hemmagjorda korvbröd från grunden. Gästerna kommer att häpna när du ställer fram hembakta bröd från din egen ugn. Ingredienserna är enkla, och du bestämmer själv vad du vill ha till garneringen.

Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:15:00
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är gjord på torrvikten, per st inkl. ägg men exkl. frön.
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Kommentarer
62 stÄr 225 grader varmlufts ugn eller vanlig ugn?
Kerstin
Hej Kerstin! Det är vanlig ugn vi menar här. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Tack för ett jättebra recept! Använde dinkelmjöl istället för vetemjöl men tipset att först runddriva bollar och låta jäsa 15 min innan man rullade avlånga bröd var pricken över i. Så mycket finare (och lättare) det gick att forma vackra bröd.
Therése
Bakades i dag & lät dem gå länge i assistenten. Blev helt perfekta & skall avnjutas ute vid grillen i morgon under nyårsdagen. Har även gjort degen på kvällen & kall jäst dem färdigutbakade i kylen. Blev sååå goda de med. Tack för ett toppenrecept!
Maria
Degen blev lite lös. Ökade 0.5 dl. Tog vispgrädde 0.5dl istället för smör. Blev väldigt bra
Stellan
Gör brödet idag. Skönt när man som jag är pensionär o har bra med tid. Blir nog gott. Blir degen lös ta lite mer mjöl. Går säker att prova nästa bakning med grövre bröd.
Anita
Jättebra recept! Tog lite mer mjöl medan jag knådade. Missade att jäsa i bunken och gjorde bollar direkt (jäste 40 min) och bakade sedan ut till korvbröd och lät jäsa 40 min till. Det gick också kalasbra!
Martina
Det är normal att degen bliv lös , ta degen och knåda ihop på banken till degen är färdig,den ta 10 man till .sen forma man den.
Sobhi
Min (dyrköpta) erfarenhet (som jag glömde denna gång): Läs alltid kommentarsfältet innan. Väldigt kladdig deg. Kan inte vara rätt proportioner.
Åke
Jag la till ett ägg och två dl vetemjöl till degen. Blev en smidig deg som var kladdig men ändå formbar.
Hanna
Degen blev för lös, gick ej forma bullar, den varför kladdig. Kan det bero på att jästen var 3 veckor gammal. (Ej torrjäst).
Hans