Korvbröd

Betyg 4.6 av 5.183 personer har röstat
Receptet har 62 kommentarer
Korvbröd

Vill du ge grillkvällen det där lilla extra – baka hemmagjorda korvbröd från grunden. Gästerna kommer att häpna när du ställer fram hembakta bröd från din egen ugn. Ingredienserna är enkla, och du bestämmer själv vad du vill ha till garneringen.

Korvbröd

Ingredienser

ca 10 st

Deg

25 g färsk jäst
2 1/2 dl kall mjölk
50 g rumstempererat smör
1/2 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

Till garnering

1 ägg (till pensling)
vallmofrö sesamfrön, solrosfrön eller pumpakärnor

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:15:00
00:40:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

62 st
  • Är 225 grader varmlufts ugn eller vanlig ugn?

    Kerstin

    Hej Kerstin! Det är vanlig ugn vi menar här. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Tack för ett jättebra recept! Använde dinkelmjöl istället för vetemjöl men tipset att först runddriva bollar och låta jäsa 15 min innan man rullade avlånga bröd var pricken över i. Så mycket finare (och lättare) det gick att forma vackra bröd.

    Therése

  • Bakades i dag & lät dem gå länge i assistenten. Blev helt perfekta & skall avnjutas ute vid grillen i morgon under nyårsdagen. Har även gjort degen på kvällen & kall jäst dem färdigutbakade i kylen. Blev sååå goda de med. Tack för ett toppenrecept!

    Maria

  • Degen blev lite lös. Ökade 0.5 dl. Tog vispgrädde 0.5dl istället för smör. Blev väldigt bra

    Stellan

  • Gör brödet idag. Skönt när man som jag är pensionär o har bra med tid. Blir nog gott. Blir degen lös ta lite mer mjöl. Går säker att prova nästa bakning med grövre bröd.

    Anita

  • Jättebra recept! Tog lite mer mjöl medan jag knådade. Missade att jäsa i bunken och gjorde bollar direkt (jäste 40 min) och bakade sedan ut till korvbröd och lät jäsa 40 min till. Det gick också kalasbra!

    Martina

  • Det är normal att degen bliv lös , ta degen och knåda ihop på banken till degen är färdig,den ta 10 man till .sen forma man den.

    Sobhi

  • Min (dyrköpta) erfarenhet (som jag glömde denna gång): Läs alltid kommentarsfältet innan. Väldigt kladdig deg. Kan inte vara rätt proportioner.

    Åke

  • Jag la till ett ägg och två dl vetemjöl till degen. Blev en smidig deg som var kladdig men ändå formbar.

    Hanna

  • Degen blev för lös, gick ej forma bullar, den varför kladdig. Kan det bero på att jästen var 3 veckor gammal. (Ej torrjäst).

    Hans

Näringsvärde per st

Näringsberäkningen är gjord på torrvikten, per st inkl. ägg men exkl. frön.
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Hamburgerbröd
    Betyg 3.5 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillbaguetter till lunchen
    Betyg 3 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörfrallor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Brytbröd med parmesanost
    Betyg 4 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Värdshusets långpannebröd
    Betyg 4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad