Korv Stroganoff masala med broccoli

En indisk twist på korv stroganoff! Denna variant på den omåttligt populära korvstroganoffen är om möjligt ännu enklare än originalet. Stek falukorv, addera färdig tikka masala-grytbas och servera med ris, kokt broccoli och kålsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port basmatiris
Kålsallad
250 g vitkål eller spetskål
1 grön peppar (chili)
3 msk neutral olja
1/2 msk färskpressad limejuice
ca 2 tsk honung
1 kruka koriander
2 msk rostad kokos eller kokosflakes
salt
svartpeppar
Korv stroganoff
1 stor gul lök
500 g falukorv
2 msk matolja
1 förp grytbas tikka masala (à ca 450 g)
250 g broccoli
1/2 kruka koriander
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastisk twist på korv Stroganoff! Kålsalladen är en höjdare och ger helheten av asiatiska touchen. Kommer definitivt göra denna mer ofta än den traditionella.
Bodil
2025-04-14Enl 20-åringen, hör inte falukorv hemma i det indiska köket. Rätt gott, snabbt att laga men kommer inte laga den igen.
Sarah
2024-08-22