Korv stroganoff deluxe

En smakrik korv stroganoff går alltid hem! Men det här receptet är något alldeles extra: med kryddig korv, färska tomater istället för krossade och cornichons i såsen blir den extra lyxig. Servera gärna med ris, eller kanske pasta om du föredrar det?
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
500 g kryddig korv t ex chorizo
250 g körsbärstomater
2 msk smör
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan eller dragon
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 dl cornichons
salt
svartpeppar
Till servering
färsk dragon
4 port ris eller annat gryn
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är inkl ris.
Energi3978 KJ / 952 kCal
Fett69 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
28 stSupergod recept. Jag doserade den med både timjan och oregano samt 2dl till extra med grädde för att får den riktigt såsigt. Mums Tack för receptet, varmt rekommenderas.
Scott
Mycket god. Spännande smaksättning med cornichonerna. Jag använde mig av falukorv samt creme fraiche med tomat. Jag tillsatte även en nypa umami. För övrigt följde jag receptet. Jag kommer att laga rätten fler gånger. Rekommenderar varmt.
Raine
Härryda Karlssons falukorv smakade fantastiskt gott 👍
Anders
Valde Siljans Tryffelkorv istället. Helt perfekt.
Catarina
Mycket gott och enkelt. Har gjort den några gånger, funkar som vardagsmat eller att bjuda på. Men börja med att steka korv, inte lök, annars blir löken lätt bränd. Och mer lök gör inget, tvärtom. Var försiktig med dijonsenap, 1 msk är oftast för mycket, kanske varierar med korvsort och senapssort. Börjar med en tesked och smakar mig fram. Lite kalvfond och chipotle (särskilt vid mildare korvsorter) tycker vi höjt smaken också.
Jonatan
Amazing!!!
Florian
Jättegott, allt jag kan säga
Ann-charlotte
Grymt god och går såklart att variera lite efter tycke och smak. Perfekta matlådan dagen efter!
Hansi
Riktigt gott! Brukar ta 600 gram av Scans Kolbász paprika/vitlök. Skippar senapen.
Linda
Gott recept! Vänd dock ordningen på receptet så man steker korven före löken. Man vill alltid ha lite yta på korven och det hinner den aldrig få om man lägger i den efter löken.
Anders