Chiapudding

133
24
Chiapudding

Chia är ett fiber- och omega-3-rikt trendfrö från Mexiko som passar utmärkt att berika en gröt, müsli eller bröd med. Eller som här, i en krämig mellanmålspudding med mango, banan, hallon, nötter och en klick yoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Chiapudding

Ingredienser

1 portioner
2 msk
chiafrön
1 dl
havredryck (eller mandel- eller hasselnötsdryck)

Till servering

1 dl
tärnad mango
1/2 dl
skivad banan
1/2 dl
färska hallon
-
ev en klick matyoghurt (10 %)
-
ev lite rostade nötter

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck eller annan glutenfri dryck.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat med yoghurt och nötter.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

133

Kommentarer

Sandra

2021-02-06

Hur länge kan den stå i kylen innan den bör ätas? Om jag ex. gjort den på morgonen för att äta som kvällsmål, kan jag äta den nästa kväll istället om jag glömmer/inte äter den av någon anledning? /Hexiline

Redaktionen ICAse

2021-02-08

Hej Sandra! Den klarar sig absolut till nästa kväll, säkerligen även ett par dagar till. Tänk på att ha ren bunke/verktyg och titta, dofta och smaka på den innan servering, våga lita på dina sinnen :) Lycka till. Hälsningar Ulrika

Anna

2021-01-28

Blev jättegott! Viktigt att röra om ordentligt både innan och när den vilat i 15min, sen in i kyl över natten. Då blev den perfekt!

Madeleine

2021-01-27

Beroendeframkallande! Kombinerar med kvarg, mango, hallon, jordgubbar, jordnötssmör, proteinella, nötter, frön

Näringsvärde per portion

Energi 1060 KJ / 253 kCal
Fett 10 g
Salt 0.12 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept