Chia är ett fiber- och omega-3-rikt trendfrö från Mexiko som passar utmärkt att berika en gröt, müsli eller bröd med. Eller som här, i en krämig mellanmålspudding med mango, banan, hallon, nötter och en klick yoghurt.
Samarbete med:
Risenta
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck eller annan glutenfri dryck.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat med yoghurt och nötter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sandra
2021-02-06Hur länge kan den stå i kylen innan den bör ätas? Om jag ex. gjort den på morgonen för att äta som kvällsmål, kan jag äta den nästa kväll istället om jag glömmer/inte äter den av någon anledning? /Hexiline
Redaktionen ICAse
2021-02-08Hej Sandra! Den klarar sig absolut till nästa kväll, säkerligen även ett par dagar till. Tänk på att ha ren bunke/verktyg och titta, dofta och smaka på den innan servering, våga lita på dina sinnen :) Lycka till. Hälsningar Ulrika
Anna
2021-01-28Blev jättegott! Viktigt att röra om ordentligt både innan och när den vilat i 15min, sen in i kyl över natten. Då blev den perfekt!
Madeleine
2021-01-27Beroendeframkallande! Kombinerar med kvarg, mango, hallon, jordgubbar, jordnötssmör, proteinella, nötter, frön