Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Höstgryta med korv

Höstgryta med korv är en skönt värmande middag på bordet vid kyliga kvällar. Av potatis, selleri och champinjoner får du tillsammans med falukorv och paprika en rustik gryta med lantlig känsla. Grytan avrundas med lite fransk senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med salt. Skala och skär potatis och selleri i kuber. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 min.
  2. Ansa och halvera champinjonerna. Skär korven i bitar. Lägg svamp och korv i grytan och låt koka ytterligare 6-8 min. Skölj, kärna ur och fintärna paprikan. Smaka gärna av grytan med fransk senap och strö över paprikatärningarna.
  3. Servera höstgrytan med knäckebröd.

För alla

Kontrollera innehållet på falukorven.

Tips

Vill du ha en helt grön gryta kan korven bytas ut mot 1 burk (400 g) kikärter (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 1 bit rotselleri (à 200 g)
  • 200 g champinjoner
  • 400 g falukorv (gärna mager)
  • 1 röd paprika
  • 1 1/2 msk fransk senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2016 kJ / 482 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden