Falu med salsa och mos

7
5
Falu med salsa och mos

Falukorv går att kombinera i det oändliga! Detta recept är enkelt att tillaga och kommer att gillas av både stora som små. Med salsan och moset till blir detta en mumsig vardagsrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Falu med salsa och mos

Ingredienser

4 portioner
400 g falukorv (max 15% fett)
potatismos
hackad persilja

Salsa

2 apelsiner
4 tomater
1 rödlök
1 lime
1 msk olja
2 msk hackad, färsk koriander (2 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i falukorven och laga potatismos som passar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sara

2006-08-29

Faktiskt supergott trots falukorven :-) Barnen däremot ville INTE ha salsan så de åt bara korven och moset... rekommenderas som vardagsmat!!

Caroline

2006-03-08

En ovanligt fräsch korvrätt! "Hotta" upp den med lite sambal så blir det ännu bättre. Vissa i familjen tyckte att ris skulle ha passat mycket bättre till än potatismos.

Sofia

2006-02-06

Jättebra vardagsmat! Det är sting i den och det känns därför roligare än bara korvstoganoff eller liknande.