Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falu med salsa och mos

Falukorv går att kombinera i det oändliga! Detta recept är enkelt att tillaga och kommer att gillas av både stora som små. Med salsan och moset till blir detta en mumsig vardagsrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Skär falukorv i skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Salsa: Skala och tärna apelsinerna. Skölj och tärna tomater. Skala och hacka rödlök. Blanda juicen från lime med olja, hackad koriander eller torkad, salt och kajennpeppar i en skål. Tillsätt apelsin, tomater och lök. Fördela salsan över korven.
  4. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera med potatismos som kan smaksättas med hackad persilja.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i falukorven och laga potatismos som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv (max 15% fett)
  • potatismos
  • hackad persilja
Salsa
  • 2 apelsiner
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • 2 msk hackad, färsk koriander (2 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan