Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv med potatissallad

Kokt korv och potatissallad med ärtor, dijonsenap och honung är snabblagad men god vardagsmat som går att förbereda dagen innan. Korven behöver dock tillagas just inför servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Vispa ihop senap, vinäger, olivolja och honung i en skål. Vänd ner ärterna och löken. Krydda med salt och peppar. Skär potatisen i bitar och blanda ner den.
  3. Skölj och skär salladen i mindre bitar. Blanda ned salladen i potatisen och strö över gräslöken.
  4. Tillaga korven enligt anvisningen på förpackningen, i vatten smaksatt med lagerblad och svartpepparkorn.
  5. Servera potatissalladen till korven.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 romansallad
  • 3 msk hackad gräslök
  • 630 g varmkorv
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2844 kJ / 681 kCal