UNDER 45 MIN | Medel

Körsbärsoppa (Spottsoppa)

Spottsoppa har gamla anor och är en körsbärssoppa med hela körsbär. Så när man äter behöver man spotta ut kärnorna. En efterrättssoppa för sköna sommardagar då man sitter i trädgården och äter. Den milt syrliga soppan blir extra god med en klick lättvispad grädde och några knapriga biskvier.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg körsbär och socker i en kastrull.
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner frön och stång i kastrullen.
  3. Häll på vatten, koka upp och koka sakta ca 20 minuter.
  4. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten. Häll i det i soppan och koka upp. Smaka av med citronsaft.
  5. Låt soppan bli kall.
  6. Till servering: Servera soppan med grädde och mandelbiskvier eller skorpor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i mandelbiskvierna/skorporna. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria skorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 l körsbär
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 9 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk citronsaft
Till servering
  • lättvispad grädde
  • mandelbiskvier eller skorpor

Näringsvärde
Per portion

Energi 1432 kJ / 342 kCal