Körsbärsoppa (Spottsoppa)

Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
0
Körsbärsoppa (Spottsoppa)

Spottsoppa har gamla anor och är en körsbärssoppa med hela körsbär. Så när man äter behöver man spotta ut kärnorna. En efterrättssoppa för sköna sommardagar då man sitter i trädgården och äter. Den milt syrliga soppan blir extra god med en klick lättvispad grädde och några knapriga biskvier.

Körsbärsoppa (Spottsoppa)

Ingredienser

4 portioner
ca 1 l  körsbär
1 1/2 dl  socker
1   vaniljstång
9 dl  vatten
1 msk  majsstärkelse
1 msk  citronsaft

Till servering

lättvispad grädde
mandelbiskvier eller skorpor

För alla

Kontrollera noga innehållet i mandelbiskvierna/skorporna. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria skorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1432 KJ / 342 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater66 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Glaserade körsbär
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärskompott
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung
Betyg 3.3 av 5.
190 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pavlova med körsbär och rostad vit choklad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga