Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung

Här snackar vi fruktig kärlek i glas – en garanterad succédessert som med den äran kröner vilken festmåltid som helst. Blanda färska fikon och körsbär med honung och en skvätt konjak. Tillaga i brynt smör. Piffa med jordnötter och kokos. Bjud med glass!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Dagen före festen

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg smöret i en ugnssäker form och ställ in i ugnen. Låt det smälta och bli ljusbrunt.
  3. Skär fikonen i klyftor. Ta ut formen och lägg i fikon och körsbär.
  4. Ringla över honung och konjak.
  5. Sänk ugnsvärmen till 150°C och ställ in formen i mitten av ugnen ca 1 timme.
  6. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen.

30 minuter före servering

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Strö nötter och kokoschips över frukten. Ställ formen i ugnen ca 10 minuter, tills frukten är varm.
  3. Lägg upp i glas eller skålar. Skeda ev. över lite mer konjak.
  4. Till servering: Strö över mynta och servera med vaniljglass.

 

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 25 g smör
  • 4 färska fikon
  • 250 g frysta tinade körsbär
  • 2 msk honung
  • 2 msk konjak (+ lite till servering)
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl rostade kokoschips
Till servering
  • 1 kruka mynta
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 502 kCal