Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung

189
2
Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung

Här snackar vi fruktig kärlek i glas – en garanterad succédessert som med den äran kröner vilken festmåltid som helst. Blanda färska fikon och körsbär med honung och en skvätt konjak. Tillaga i brynt smör. Piffa med jordnötter och kokos. Bjud med glass!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung

Ingredienser

4 portioner
25 g smör
4 färska fikon
250 g frysta tinade körsbär
2 msk honung
2 msk konjak (+ lite till servering)
1 dl salta jordnötter
1 dl rostade kokoschips

Till servering

1 kruka mynta
vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Dagen före festen
30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

189

Kommentarer

Anna

2020-12-29

Hoppa över jordnötter och kokos. I övrigt jättegott

Veronica

2020-08-18

Blev mycket gott. Bytte ut mot torkade fikon och rom. Om det riskerar att bli över är det bättre att sätta på kokosen och jordnötterna på varje tallrik för att undvika att dessa blir mjuka efter att rätten sparas.

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 502 kCal
Fett 31 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 40 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden