Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung

Betyg 3.3 av 5.
190 personer har röstat
2
Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung

Här snackar vi fruktig kärlek i glas – en garanterad succédessert som med den äran kröner vilken festmåltid som helst. Blanda färska fikon och körsbär med honung och en skvätt konjak. Tillaga i brynt smör. Piffa med jordnötter och kokos. Bjud med glass!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung

Ingredienser

4 portioner
25 g  smör
4   färska fikon
250 g  frysta tinade körsbär
2 msk  honung
2 msk  konjak (+ lite till servering)
1 dl  salta jordnötter
1 dl  rostade kokoschips

Till servering

1   kruka mynta
vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Dagen före festen
30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
190 personer har röstat

Kommentarer

Hoppa över jordnötter och kokos. I övrigt jättegott

Anna

2020-12-29

Blev mycket gott. Bytte ut mot torkade fikon och rom. Om det riskerar att bli över är det bättre att sätta på kokosen och jordnötterna på varje tallrik för att undvika att dessa blir mjuka efter att rätten sparas.

Veronica

2020-08-18

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 502 kCal
Fett31 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Engelsk fruktkaka från Hildasholm
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glaserade körsbär
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssylt
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga