Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung
Här snackar vi fruktig kärlek i glas – en garanterad succédessert som med den äran kröner vilken festmåltid som helst. Blanda färska fikon och körsbär med honung och en skvätt konjak. Tillaga i brynt smör. Piffa med jordnötter och kokos. Bjud med glass!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
25 g smör
4 färska fikon
250 g frysta tinade körsbär
2 msk honung
2 msk konjak (+ lite till servering)
1 dl salta jordnötter
1 dl rostade kokoschips
Till servering
1 kruka mynta
vaniljglass
Gör så här
Dagen före festen
30 minuter före servering
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 502 kCal
Fett31 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Kommentarer
Hoppa över jordnötter och kokos. I övrigt jättegott
Anna
2020-12-29Blev mycket gott. Bytte ut mot torkade fikon och rom. Om det riskerar att bli över är det bättre att sätta på kokosen och jordnötterna på varje tallrik för att undvika att dessa blir mjuka efter att rätten sparas.
Veronica
2020-08-18