Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Fantastiskt god mousse av mjölkchoklad och vispgrädde. Moussen toppar du med en härlig kompott av torkade körsbär kokade i glögg. Garnera med färsk mynta, servera och njut. En underbar dessert med smak av julen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 gelatinblad
100 g mjölkchoklad
4/5 dl vispgrädde att koka
ev 1 msk vatten
2 dl grädde att vispa
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 dl alkoholfri glögg eller lättglögg
100 g torkade körsbär (eller tranbär)
1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
ev färsk mynta till garnering
Gör så här
00:05:00
00:05:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Men ska du bara ha chokladmousse räcker behöver du räkna 1,5 port per person.
Maria
2016-10-08Håller med, bästa chokladmoussen!
Maria
2016-10-08En utsökt dessert! Den bästa choklaldmoussen jag prövat, lätt att göra. I stället för gelatinblad använde jag snabbgelatinpulver med utmärkt resultat. Mina gäster var överförtjusta och bad om receptet!
Eva
2010-01-06