Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
3
Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Fantastiskt god mousse av mjölkchoklad och vispgrädde. Moussen toppar du med en härlig kompott av torkade körsbär kokade i glögg. Garnera med färsk mynta, servera och njut. En underbar dessert med smak av julen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Ingredienser

6 portioner
1 1/2   gelatinblad
100 g  mjölkchoklad
4/5 dl  vispgrädde att koka
ev 1 msk  vatten
2 dl  grädde att vispa
2   äggulor
1/2 dl  florsocker
1 dl  alkoholfri glögg eller lättglögg
100 g  torkade körsbär (eller tranbär)
1/2 tsk  majsstärkelse (Maizena)
ev färsk mynta till garnering

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör den mindre söt genom att koka körsbären med rödvin eller portvin. Till midsommar passar det med punsch!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Men ska du bara ha chokladmousse räcker behöver du räkna 1,5 port per person.

Maria

2016-10-08

Håller med, bästa chokladmoussen!

Maria

2016-10-08

En utsökt dessert! Den bästa choklaldmoussen jag prövat, lätt att göra. I stället för gelatinblad använde jag snabbgelatinpulver med utmärkt resultat. Mina gäster var överförtjusta och bad om receptet!

Eva

2010-01-06

Testa liknande recept

Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokosprickiga frukt- och bärspett
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladmousse med kaffe
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad choklad med körsbär och mandel
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga