Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

4
3
Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Fantastiskt god mousse av mjölkchoklad och vispgrädde. Moussen toppar du med en härlig kompott av torkade körsbär kokade i glögg. Garnera med färsk mynta, servera och njut. En underbar dessert med smak av julen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 gelatinblad
100 g mjölkchoklad
4/5 dl vispgrädde att koka
ev 1 msk vatten
2 dl grädde att vispa
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 dl alkoholfri glögg eller lättglögg
100 g torkade körsbär (eller tranbär)
1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
ev färsk mynta till garnering

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör den mindre söt genom att koka körsbären med rödvin eller portvin. Till midsommar passar det med punsch!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Maria

2016-10-08

Men ska du bara ha chokladmousse räcker behöver du räkna 1,5 port per person.

Maria

2016-10-08

Håller med, bästa chokladmoussen!

Eva

2010-01-06

En utsökt dessert! Den bästa choklaldmoussen jag prövat, lätt att göra. I stället för gelatinblad använde jag snabbgelatinpulver med utmärkt resultat. Mina gäster var överförtjusta och bad om receptet!