Körsbärsgalette med mandel och citron
Fantastisk god körsbärsgalette där mördegen som görs av både vetemjöl och mandelmjöl kan komma att bli din absoluta favorit. Fyll kakan med körsbär, cream cheese och lite citronskal för extra god smak.
Ingredienser
8 portioner
Mördeg
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
1 krm bakpulver
1 ägg
Fyllning
finrivet skal av 1 citron
150 g cream cheese (23%)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl körsbär
1 äggula
Till servering
lättvispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1888 KJ / 452 kCal
Fett28 g
Salt0.5 g
Kolhydrater42 g
Protein8 g
Kommentarer