Körsbärsgalette med mandel och citron

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Körsbärsgalette med mandel och citron

Fantastisk god körsbärsgalette där mördegen som görs av både vetemjöl och mandelmjöl kan komma att bli din absoluta favorit. Fyll kakan med körsbär, cream cheese och lite citronskal för extra god smak.

Körsbärsgalette med mandel och citron

Ingredienser

8 portioner

Mördeg

150 g  rumsvarmt smör
1 1/2 dl  florsocker
3 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  mandelmjöl
1 krm  bakpulver
1   ägg

Fyllning

finrivet skal av 1   citron
150 g  cream cheese (23%)
1   ägg
1/2 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
4 dl  körsbär
1   äggula

Till servering

lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crèam cheese och vispgrädde.

Näringsvärdet är beräknat exkl. gräde till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1888 KJ / 452 kCal
Fett28 g
Salt0.5 g
Kolhydrater42 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Clafoutis med körsbär
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte med körsbär och mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärs-trifle med mandelcrème
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärspaj
Betyg 3.9 av 5.
83 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga