Körsbärsgalette med mandel och citron

6
0
Körsbärsgalette med mandel och citron

Fantastisk god körsbärsgalette där mördegen som görs av både vetemjöl och mandelmjöl kan komma att bli din absoluta favorit. Fyll kakan med körsbär, cream cheese och lite citronskal för extra god smak.

Skriv ut
Körsbärsgalette med mandel och citron

Ingredienser

8 portioner

Mördeg

150 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
florsocker
3 1/2 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
mandelmjöl
1 krm
bakpulver
1
ägg

Fyllning

finrivet skal av 1
citron
150 g
cream cheese (23%)
1
ägg
1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
4 dl
körsbär
1
äggula

Till servering

lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crèam cheese och vispgrädde.

Näringsvärdet är beräknat exkl. gräde till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1888 KJ / 452 kCal
Fett 28 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 42 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept