Tarte med körsbär och mascarpone
En vacker tarte med likörmarinerade körsbär och krämig fyllning på mascarponeost och crème fraiche. Imponera lite extra på fikagästerna genom att skapa ett vackert mönster av flätad deg på toppen och pudra pajen med florsocker innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
ca 12 bitar
Botten
100 g smör
1 dl strösocker
3 1/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 - 2 msk vatten
1 äggula (till pensling)
Fyllning
250 g mascarpone
1 dl crème fraiche
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g urkärnade körsbär
ev 1/2 dl punch eller annan likör
Till garnering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kakan är supergod. Jag vill bjuda vänner, men hinner inte baka samma dag. Kan man frysa den? och få ett gott resultat efter upptining?
Ulla
2021-12-13Så god, kommer testa med olika bär ovanpå!!
Anna
2021-12-03