Tarte med körsbär och mascarpone

12
2
Tarte med körsbär och mascarpone

En vacker tarte med likörmarinerade körsbär och krämig fyllning på mascarponeost och crème fraiche. Imponera lite extra på fikagästerna genom att skapa ett vackert mönster av flätad deg på toppen och pudra pajen med florsocker innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Tarte med körsbär och mascarpone

Ingredienser

ca 12 bitar

Botten

100 g smör
1 dl strösocker
3 1/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 - 2 msk vatten
1 äggula (till pensling)

Fyllning

250 g mascarpone
1 dl crème fraiche
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g urkärnade körsbär
ev 1/2 dl punch eller annan likör

Till garnering

florsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna pajen med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ulla

2021-12-13

Kakan är supergod. Jag vill bjuda vänner, men hinner inte baka samma dag. Kan man frysa den? och få ett gott resultat efter upptining?

Anna

2021-12-03

Så god, kommer testa med olika bär ovanpå!!

Testa liknande recept