Körsbärspaj

46
2
Körsbärspaj

Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!

Skriv ut
Körsbärspaj

Ingredienser

8 portioner

Deg

3 dl
vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1/2 dl
strösocker
1 tsk
bakpulver
150 g
smör
1
ägg

Fyllning

ca 500 g
körsbär (500 g mosvarar ca 8 dl)
3 dl
gräddfil
1 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
2
ägg

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett och gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Är det inte säsong för körsbär använd 500 g frysta urkärnade körsbär (för 8 port).

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Barbro

7/23/2020

Hej! Kan man använda kokosmjöl - kanske hälften?

Redaktionen ICAse

8/6/2020

Hej Barbro! Ursäkta sent svar. Kokosmjöl suger upp vätska väldigt mycket varför vi inte rekommenderar att ta så mycket som hälften av mjölmängden. Dessutom är kokosmjöl glutenfritt och vi har inte testat att baka pajen med kokosmjölk så vi kan inte garantera att det blir bra resultat. En liten mängd, kanske 1/4-1/2 dl kokosmjöl går bra att ta. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Constance

11/5/2019

körsbärspajen blev super bitande sur. Har hört att det finns knep att rreducera surheten utan massa extra socker. Vad i så fall!

Redaktionen ICAse

11/5/2019

Hej Constance! Du kan testa att lätt värma körsbären i en kastrull, antingen med eller utan socker. När du hettar upp körsbären så minskar surheten något. Alternativt får du köpa söta(re) körsbär i butiken. Lycka till! Hälsningar Elina

Testa liknande recept