Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett och gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer
Barbro
7/23/2020Hej! Kan man använda kokosmjöl - kanske hälften?
Redaktionen ICAse
8/6/2020Hej Barbro! Ursäkta sent svar. Kokosmjöl suger upp vätska väldigt mycket varför vi inte rekommenderar att ta så mycket som hälften av mjölmängden. Dessutom är kokosmjöl glutenfritt och vi har inte testat att baka pajen med kokosmjölk så vi kan inte garantera att det blir bra resultat. En liten mängd, kanske 1/4-1/2 dl kokosmjöl går bra att ta. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Constance
11/5/2019körsbärspajen blev super bitande sur. Har hört att det finns knep att rreducera surheten utan massa extra socker. Vad i så fall!
Redaktionen ICAse
11/5/2019Hej Constance! Du kan testa att lätt värma körsbären i en kastrull, antingen med eller utan socker. När du hettar upp körsbären så minskar surheten något. Alternativt får du köpa söta(re) körsbär i butiken. Lycka till! Hälsningar Elina