Körsbärspaj
Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!
Ingredienser
8 portioner
Deg
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
Fyllning
ca 500 g körsbär (500 g mosvarar ca 8 dl)
3 dl gräddfil
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett och gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Är det inte säsong för körsbär använd 500 g frysta urkärnade körsbär (för 8 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott, tyckte alla i familjen.
Anne brigitte
2024-02-01God att äta såväl ljummen som kall.
Ola
2023-08-09Ska man förgrädda skalet innan man häller i fyllningen?
Evelina
2023-06-28Hej Evelina! Nej, du behöver inte förgrädda skalet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-28