Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Körsbärspaj

Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina körsbären om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Deg: Blanda samman mjöl, socker och bakpulver gärna i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar tillsätt det och ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, eller kavla ut degen gärna mellan plastfolie och lägg den i formen.
  4. Fyllning: Kärna ur körsbären om de är färska.
  5. Blanda gräddfil, socker, vanilj och ägg. Häll smeten i pajskalet och strö över körsbären. 
  6. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett och gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Är det inte säsong för körsbär använd 500 g frysta urkärnade körsbär (för 8 port).

Ingredienser

Portioner: 8
Deg
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 ägg
Fyllning
  • ca 500 g körsbär (500 g mosvarar ca 8 dl)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer