Körsbärspaj
Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!
Ingredienser
8 portioner
Deg
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
Fyllning
ca 500 g körsbär (500 g motsvarar ca 8 dl)
3 dl gräddfil
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tar 1 timme att grädda.
Fredrika
2024-07-20Hej Fredrika och ni andra som tycker att den behöver 1 timme i ugnen. Jag har nu provlagat pajen och det räckte med 40 minuter på 170 grader för mig. Men jag tror att det spelar stor roll hur saftiga körsbär man har och även hur kalla eller varma ingredienser man har när man sätter in pajen. Men jag har nu lagt till att man ska ha den inne tills fyllningen stannar. Hoppas ni bakar den igen för den är ju som en liten dröm! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-27Väldigt gott, tyckte alla i familjen.
Anne brigitte
2024-02-01God att äta såväl ljummen som kall.
Ola
2023-08-09