Körsbärspaj

64
4
Körsbärspaj

Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!

Körsbärspaj

Ingredienser

8 portioner

Deg

3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg

Fyllning

ca 500 g körsbär (500 g mosvarar ca 8 dl)
3 dl gräddfil
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett och gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Är det inte säsong för körsbär använd 500 g frysta urkärnade körsbär (för 8 port).

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Lena

2021-07-23

Fantastisk god. Gjorde med bigarråer.

Emma

2021-07-12

Väldigt god paj! Hade i mascarpone i fyllningen, jättegott! Dock smakade fyllningen lite ägg så nästa gång blir det bara ett ägg :)

Barbro

2020-07-23

Hej! Kan man använda kokosmjöl - kanske hälften?

Redaktionen ICAse

2020-08-06

Hej Barbro! Ursäkta sent svar. Kokosmjöl suger upp vätska väldigt mycket varför vi inte rekommenderar att ta så mycket som hälften av mjölmängden. Dessutom är kokosmjöl glutenfritt och vi har inte testat att baka pajen med kokosmjölk så vi kan inte garantera att det blir bra resultat. En liten mängd, kanske 1/4-1/2 dl kokosmjöl går bra att ta. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Testa liknande recept

Madeleinekaka
Enkel jorgubbstårta
Citronmuffins
Mockarutor
Studenttårta