Korma med blomkål, kikärter och paneer

Här gör du en god och lättlagad vegogryta med massor av indiska smaker. Blomkålen och kikärtorna bildar basen i grytan som kryddas med färdig kormasås. Den milda paneerosten steks i olja och matchar den indiska kryddningen fint. Servera gärna korman med ris.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1 förp korma cooking sauce (à 350 g)
2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
svartpeppar
1 kruka mynta
65 g babyspenat
1 förp paneer ost (à 225 g)
Till servering
basmatiris
rostade sojabönor
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3194 KJ / 760 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stRätten är god, men kräver modifikation! Rätt så mkt blomkål och kikärtor för den Lilla mängden sås vilket gör den lite smaklös. Mitt tips är om du väljer behålla såsen , halvera kikärtor och blomkål , el köp 2 såser. Annars: Häll på vatten, eller kokosgrädde, krydda med curry paste, tomatpuré, koriander ( förstår inte varför man ska använda mynta då koriander är en vanligt förkommande ingrediens i korma). Salta peppra.
Monika
I beskrivningen står det "Rör ner kormasåsen och grönsaksbuljongen". Grönsaksbuljongen finns inte i ingredienser och blir då svårt att veta mängd.
Camilla
Hej Camilla! Vi ber om ursäkt att grönsaksbuljongen hade fallit bort. Det ska vara 2 dl och vi har uppdaterat receptet med det. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
ICA-köket