Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Korintkakor med citron

Goda småkakor slår det mesta! De här korintkakorna med smak av citron är perfekta ”bjudkakor” – en sats ger ca 50 stycken. Spara några i frysen och plocka fram när det är dags för adventsfika. Älskas av både små och stora gäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl, vanilj, bakpulver och korinter i en bunke. Riv citronskalet och blanda ner det.
  2. Blanda ner matfettet, grädden och mjölken och arbeta ihop till en deg. Ta upp den på en bänk och dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en rulle ca 25 cm lång. Linda in dem i plastfolie och lägg dem i kylen så att de går lätt att skära.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Utbakning: Häll sockret på en tallrik. Skär degen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg en skiva i taget i sockret och tryck ut den till en tunn  kaka ca 8 cm i diameter. Vänd i sockret.
  5. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. 
  6. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt kallna på galler.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri grädde och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Tips

Snabbvariant på smarriga korintkakor för den med tidsbrist är dessa Korintkakor.

Ingredienser

Portioner: ca 50
  • 4 1/2 dl vetemjöl (4,5 dl motsvarar ca 270 g)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl korinter
  • skal av 1 citron
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
Till utbakning
  • ca 2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 263 kJ / 63 kCal