Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladbollar med lime och kokos

En lime- och kokoskombo med vit choklad. Uppskattad både som gåbort present, på middagsbjudningen eller till adventsfika. Det finns en mängd anledningar till varför choklad tillhör en av livets många njutningar. Och julen är bara en!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp crème fraiche under omrörning. Dra kastrullen av plattan och rör ner den hackade chokladen, rör smeten slät.
  2.  Blanda i smöret så att smeten blir blank och fin. Rör till sist ner limeskalet, saften och vaniljsockret.
  3. Häll smeten i en form, bred ut i ett 3 cm tunt lager, då stelnar den fortare. Låt stå i kyl och stelna någon timme.
  4. Ta ut och forma till runda kulor och ställ tillbaka i kylen tills de är fasta i konsistensen. Rulla tryfflarna i kokos och förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad, laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per tryffel.

Recept och bild från Valio.

Tips

Hemgjorda tryfflar i en vacker ask eller burk blir en uppskattad och god gåbort present så här i jultider. Dekorera med silkespapper, sidenband och kanske ett fyndigt julrim.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 1 dl crème fraiche (23 %)
  • 300 g vit choklad
  • 25 g smör
  • rivet skal från 1 lime
  • saft från 1/2 lime
  • 1 tsk vaniljsocker
  • kokos att rulla i
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 337 kJ / 81 kCal