Ingefärskakor

169
7
Ingefärskakor

Ingefärskakorna är riktigt uppskattade småkakor, och det är lätt att förstå varför. Skär dem i snittar och grädda dem tills de blir precis sådär lagom sega i mitten!

Ingefärskakor

Ingredienser

20 st
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 1/2 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

169

Kommentarer

Johanna

2022-11-26

Gott recept men för lång tid i ugnen. Jag tog ut dem efter 14 minuter och de blev perfekta!

Kristina

2021-11-07

Lade till 1 påse hackad mandel för att få till lite krisp i tuggorna! Vart MUMS!

Pia

2021-04-03

Hade 3 tsk malen ingefära plus ca 1,5 tsk finhackad färsk ingefära - mums!

Näringsvärde per portion

Energi 439 KJ / 105 kCal
Fett 4 g
Salt 19 g
Kolhydrater 16 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Saffranssnittar
Kolasnittar
Ploppsnittar
Ingefärssnittar
Chokladkolasnittar