Ingefärskakor
Ingefärskakorna är riktigt uppskattade småkakor, och det är lätt att förstå varför. Skär dem i snittar och grädda dem tills de blir precis sådär lagom sega i mitten!
Ingredienser
20 st
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 1/2 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi439 KJ / 105 kCal
Fett4 g
Salt0.19 g
Kolhydrater16 g
Protein1 g
Kommentarer
Gott recept men för lång tid i ugnen. Jag tog ut dem efter 14 minuter och de blev perfekta!
Johanna
2022-11-26Lade till 1 påse hackad mandel för att få till lite krisp i tuggorna! Vart MUMS!
Kristina
2021-11-07Hade 3 tsk malen ingefära plus ca 1,5 tsk finhackad färsk ingefära - mums!
Pia
2021-04-03