Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ingefärskakor

Ingefärskakorna är riktigt uppskattade småkakor, och det är lätt att förstå varför. Skär dem i snittar och grädda dem tills de blir precis sådär lagom sega i mitten!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda alla torra ingredienser, rör ner dem och arbeta ihop till en jämn deg.
  3. Dela degen i 2 delar och rulla ut till 2 rullar lika långa som plåten (för 20 st). Rulla försiktigt. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär kakorna på snedden.
  5. Förvara kakorna torrt.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 2 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 439 kJ / 105 kCal