Korintkakor

Korinter smakar och påminner en hel del om russin till utseendet, fast lite mindre i storleken. Du blandar mjöl, bakpulver och korinter och rör ner dem i smörblandningen. Blir i klara i ugnen på under 10 minuter. Mums till julkaffet!

Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi311 KJ / 74 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
10 stGoda kakor! Var jobbigt att blanda in mjölet i degen. Andra gången fick jag tips att jobba in ”lite i taget” och då gick det enkelt.
Soames
Bra och enkelt för barn att göra själva
Annika
Går det att göra med margarin för att få det mjölkfritt?
Lovisa
Hej Lovisa! Ja, det går alldeles utmärkt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan. Man ta russin istället för korinter
Ulla
Hej Ulla! Det går finfint. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hade en nypa salt i och det förhöjde smaken (i mitt tycke)
Nashmil
Inte bra. Platta, tråkiga flyter ut på plåten.
Åke
Jag har korinter som är väldigt torra. Kan jag blötlägga dem innan? Så att de inte drar åt sig fukt från det andra och kakorna blir torra.
Ellinore
Hej Ellinore! Ja det bör gå bra men tänk på att inte för mycket av vätskan följer med så degen blir blöt. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Enkla, snabba och goda
Rose-marie
Sååå enkla o sååå goda, byter ibland o tar torkade tranbär istället o det är ändå godare 👌🏼
Helena
Lätt och smidigt
Monica