Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Knäckiga småkakor med citrus

Laktosfria småkakor med en härligt knäckig citrussmak. Stansa ut kakorna med valfri kakform och pudra gärna med lite florsocker som dekoration innan servering. Supergoda att doppa i kaffe, te eller varm choklad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman smöret i kuber med mjöl, salt, bakpulver och socker.
  2. I en annan skål vispa äggulor, mjölk och de rivna skalen från citrusfrukterna i några minuter på högsta fart med elvispen.  Vänd samman med mjölblandningen tills du får en bra kompakt deg. Slå in i plast och låt vila i kylskåp i cirka en timme.
  3. Kavla ut degen direkt på ett ugnsark och stansa ut kakor efter önskad form.
  4. Tag bort det som blir över och arbeta ihop igen och kavla ut tills all deg är använd.
  5. Pensla med lätt vispat ägg. Grädda i ugn på 200°C i cirka 6-8 minuter. Tag ut och låt svalna innan du lyfter dem av bakplåten.
  6. Pudra med florsocker. Förvaras torrt.

Recept och bild från Valio.

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 80 g rumsvarmt laktosfritt smör
  • 360 g mjöl
  • 1/2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 st äggulor
  • 4 msk laktosfri mjölkdryck
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk rivet limeskal
  • 1 st ägg
  • florsocker för pudring
Lägg till i inköpslistan