Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ingefärssnittar

Det här är receptet på försvinnande goda sega ingefärssnittar med smak av ingefära, sirap, vanilj och smör. Goda till kaffet och dessutom fina som gåbortpresent.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 snittar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna med smörsmeten. Knåda ihop degen noga på bakbord och rulla till fyra längder (för 40 snittar), ca 40 cm långa. Om degen är svår att få ihop går det lättare om man tillsätter några droppar vatten och delar degen i två innan den knådas.
  4. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda på mellersta falsen ca 20 minuter. Låt svalna något på plåten och skär dem i sneda snittar.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Tips

Vill man ha dem mer barnvänliga går det bra att byta ut ingefäran mot kanel till kanelsnittar eller kanske lite rivet apelsinskal.

Ingredienser

Portioner: 40 snittar
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1,8 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
Lägg till i inköpslistan