Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bizcochitos

Bizcochitos är läckra, delikata småkakor som dessutom har en fin stjärnform. De doppas i en kanel och sockerblandning och blir sådär smarriga som vissa kakor bara är! Servera på kalaset eller till kaffe/te.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa socker och smör pösigt. Vispa ner anis, salt, vätska och ägg. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör försiktigt till en jämn deg.
  3. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en centimetertjock kaka. Ta ut stjärnor med ett oljat pepparkaksmått, ca 6 cm.
  4. Blanda kanel och socker. Doppa kakorna i blandningen. Lägg kakorna på en plåt täckt med bakduk/bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 1 1/4 dl socker
  • 225 g smör
  • 3/4 tsk lätt stötta anisfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk vatten , rom eller rosévin
  • 1 ägg
  • ca 7 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
Till doppning
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?