Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling med het dillsås

Du sätter en guldkant på vardagsmiddagen när du tillagar den här saftiga kycklingen som sveps in i en het och otroligt smakrik dillsås. I kombination med pressad potatis är rätten en succé!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och morot tunt. Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor.
  2. Stek kyckling, lök och morot i smör i 3-4 minuter. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om. Låt koka ca 5 minuter.
  3. Blanda i kokosmjölk, ättika, sweet chilisås och salt. Tillsätt dillen strax före servering. Servera med pressad potatis. 

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: red med majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 500 - 550 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 liten burk kokosmjölk (à 165 ml)
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer