Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Koreansk gurksallad

Den här koreanska gurksalladen påminner lite om asiatisk pressgurka. Den är syrlig, söt, krispig och väldigt fräsch. Grönalgen havssallat bidrar med trevligt tugg och finstämd sälta. Snyggast blir gurkan om du använder en ”spiral slicer”, alltså grönsakssvarv.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj havssallaten. Krama ut vattnet ordentligt.
  2. Marinad: Blanda socker, ättika, soja och salt till marinaden.
  3. Skär gurkan i tunna skivor på längden. Strimla sedan dessa. Det går också bra att använda en grönsakssvarv.
  4. Lägg gurkan i marinaden 10–15 minuter.
  5. Ta upp gurkan och blanda med havssallaten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förp havssallat (à 75 g)
  • 1 gurka
Marinad
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer