Koreansk auberginesallad

Har du inte testat den här spännande koreanska auberginesalladen är det dags att du gör det! De ångkokta auberginerna smälter i munnen och den fräscha bladspenaten med den härliga dressingen ringlad över sig gör salladen himmelsk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Ingredienser
10 portioner
500 g auberginer
Dressing
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk risvinäger
2 - 2 1/2 tsk strösocker (alt fruktos)
1/3 tsk salt
Till servering
1 påse bladspenat (à 150 g)
6 fint strimlade salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
1 röd spansk chilifrukt (alt röd paprika)
100 g böngroddar (alt andra groddar)
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi260 KJ / 60 kCal
Fett3 g
Kommentarer
3 stVäldigt gott. Dottern gillar normalt inte aubergine men detta gillade hon. Kommer att göras igen
Ingrid
Ska det vara mörk eller ljus soja?
Magnus
Hej Magnus! jag skulle ta ljus. Hälsningar Niclas
ICA-köket
super super gott
Åke