Korean fried chicken

Korean fried chicken, även kallad chikin, är ett recept på koreansk kyckling som friteras och sedan doppas i en ljuvlig sås med honung, risvinäger och gochujang. Servera den friterade kycklingen med snabbpicklade grönsaker. Comfort food på koreanska!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
Snabbpicklade grönsaker
1 dl risvinäger
3 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 morot
10 cm rättika
1/2 rödlök
Sås
4 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl japansk soja
2 - 4 msk gochujang (eller 2 msk sriracha och 1 msk misopaste, för 4 port)
1/2 dl honung
2 msk risvinäger
1 dl farinsocker
3 msk ketchup
Frityrsmet
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl iskallt vatten
Kyckling
2 1/2 dl majsstärkelse
2 1/2 tsk vitlökspulver
2 tsk gochugaru, koreansk chili (eller se tips)
1/2 tsk salt
600 g kycklinglårfilé
ca 1 l neutral olja (till fritering)
Till servering
2 msk rostade sesamfrön
1 dl hackade rostade jordnötter
kokt ris (gärna jasminris)
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Troligen något fel på mängden soja i receptet. Borde granskas, provlagas och ändras.
Peter
2025-08-31Hej Peter! Nu har vi provlagat receptet igen och såsen blir riktigt salt (men god), men när man blandar alla friterade kycklingar i såsen så blir det en fin balans. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-09-03Häll inte i 1,5dl soja i såsen!!!! Använd 2 msk soja istället och tillsätt 1dl vatten för att behålla mängden vätska till såsen. Oavsett typ av japansk soja så är receptet fel! Med justeringen är detta receptet klockrent! Även utan sås är den friterade kycklingen kalasgod!
Conny
2025-08-07Även märke på japansk soya kan spela jättestor roll. Jag kör på kikkoman sushi-soja. Den är mindre salt
Linus
2025-05-12