Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

55
5
Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost är en härlig köttfärsgratäng som du tillagar i ugn och sen gratinerar med gul lök, tomat och ost. En krämig och mycket smakrik rätt som både barn och vuxna gillar! Servera köpenhamnsbiffen med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Ingredienser

4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
900 g fast potatis
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk soja
4 tomater
100 g riven gratängost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, använd ströbröd utan mjölk. Uteslut osten.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Agneta

2022-11-19

Undrar om det fungerar med formbar veg.-färs? Någon som provat?

Lillemor

2020-08-04

Såg att det finns två varianter av denna! Gjorde den andra. Smakade mest mjöl och salt. Åt lite sedan slängde jag resten. Men denna är kanske bättre?

Redaktionen ICAse

2020-08-04

Hej Lillemor! Trist att den andra inte föll dig i smaken. Hoppas att du gillar den här bättre! Hälsningar Elina

Lillemor

2020-08-04

Tyckte det mest smakade mjöl och salt. För mycket med 1 dl ströbröd?

Redaktionen ICAse

2020-08-04

Hej Lillemor! Nej, det är inte för mycket ströbröd. Du kan ju testa ha i lite mindre om du så önskar. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2582 KJ / 683 kCal
Fett 326 g
Kolhydrater 564 g
Protein 375 g
Läs mer om näringsvärden