Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
7
Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost är en härlig köttfärsgratäng som du tillagar i ugn och sen gratinerar med gul lök, tomat och ost. En krämig och mycket smakrik rätt som både barn och vuxna gillar! Servera köpenhamnsbiffen med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Ingredienser

4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
900 g fast potatis
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk soja
4 tomater
100 g riven gratängost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott. Passar bra en söndag. Då får man till matlådan oxå . 5 stjärnor av 5.

Greger

2024-04-21

Ganska smaklöst men tillsatte chilikrydda och då var den -4

Kristina

2024-03-25

Undrar om det fungerar med formbar veg.-färs? Någon som provat?

Agneta

2022-11-19

Näringsvärde per portion

Energi2582 KJ / 683 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater56.4 g
Protein37.5 g

Testa liknande recept

Färsbiff ”Köpenhamn” med tomat, lök och ost
Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köpenhamnsbiff
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostgratinerad jättebiff i tomatsås
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kasslergratäng med broccoli och gula morötter
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb fiskgratäng med osttäcke
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dansk hackebiff med spegelägg
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga