Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost är en härlig köttfärsgratäng som du tillagar i ugn och sen gratinerar med gul lök, tomat och ost. En krämig och mycket smakrik rätt som både barn och vuxna gillar! Servera köpenhamnsbiffen med nykokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla ca 10 minuter.
  3. Koka potatisen.
  4. Rör färsen med salt. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna.
  6. Lägg löken runt om köttfärsen och häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Stek ytterligare 15-20 minuter.
  7. Servera köttfärsbiffen med potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, använd ströbröd utan mjölk. Uteslut osten.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 900 g fast potatis
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk soja
  • 4 tomater
  • 100 g riven gratängost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2582 kJ / 683 kCal