Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost
Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost är en härlig köttfärsgratäng som du tillagar i ugn och sen gratinerar med gul lök, tomat och ost. En krämig och mycket smakrik rätt som både barn och vuxna gillar! Servera köpenhamnsbiffen med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011
Ingredienser
4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
900 g fast potatis
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk soja
4 tomater
100 g riven gratängost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2582 KJ / 683 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater56.4 g
Protein37.5 g
Kommentarer
Jättegott. Passar bra en söndag. Då får man till matlådan oxå . 5 stjärnor av 5.
Greger
2024-04-21Ganska smaklöst men tillsatte chilikrydda och då var den -4
Kristina
2024-03-25Undrar om det fungerar med formbar veg.-färs? Någon som provat?
Agneta
2022-11-19