Dansk skomakarlåda
Ett mättande recept på dansk husmanskost. Dansk skomakarlåda gör du av bland annat potatis, köttfärs, bacon och lök. Perfekt vardagsmat för den som vill laga något enkelt och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
140 g tärnat bacon
2 gula lökar
2 dl mjölk (3 %)
salt och peppar till smaksättning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3138 KJ / 751 kCal
Fett36.3 g
Kolhydrater64.5 g
Protein37.2 g
Kommentarer
Mina barns kommentar var "Det här var jättegott!" Jag hade även lök i biffarna samt att jag lät lite överbliven julskinka stekas tillsammans med bacon. Övrigt följdes receptet.
Fredrik
2012-01-04Jo då Carina det går alldeles utmärkt. Varje gång jag skall göra potatismos kokar jag potatisen i småbitar i 10 minuter.. Lycka till :):):):):)
Karin
2011-12-29Jag har inte lagat receptet än, men det ser lockande ut. Men ni bör ändra tillagningstiden - att skala, koka och mosa potatis är faktiskt inte möjligt att göra på under 30 minuter.
Carina
2011-12-26