Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dansk skomakarlåda

Ett mättande recept på dansk husmanskost. Dansk skomakarlåda gör du av bland annat potatis, köttfärs, bacon och lök. Perfekt vardagsmat för den som vill laga något enkelt och gott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Blanda ströbröd och vatten. Låt det svälla ca 10 minuter.
  4. Rör färsen med salt. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Forma färsen till biffar och bryn dem i matfettet i en panna. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Stek bacontärningarna i het panna. Skala, skiva löken och stek den mjuk med baconet.
  6. Värm mjölken. Krossa potatisen och rör i mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Servera köttfärsbiffen med baconfräset och potatismoset.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 500 g blandfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 gula lökar
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • salt och peppar till smaksättning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3138 kJ / 751 kCal