Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dansk hackebiff med spegelägg

Dansk hackebiff med spegelägg är en kryddig och lyxig varmrätt direkt från grannlandet Danmark! Schalottenlök, öl och tabasco är några av ingredienserna som ger biffen kraftfulla smaker. Servera med grönt och en kyld öl.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda allt utom äggen till en smidig färs. Stek ett smakprov och smaka av kryddningen. Kyl färsen i ca 10 minuter.
  2. Forma 6 stora biffar (för 6 port) och stek dem sakta i matfett på medelvärme. Håll dem varma.
  3. Stek äggen i matfett i en stekpanna eller plättlagg - inte för varmt. Pudra lite paprikapulver på äggen.
  4. Lägg ett ägg på varje biff och servera dem nystekta med lite gott grönt till. Öl och den "lille" - åtminstone om man är dansk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g nöt- eller blandfärs
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk tabasco
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 dl grädde
  • 3/4 dl öl
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?