Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost

Härligt recept på husmanskost av köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost. Du gör det av bland annat mjölk, blandfärs, lök, soja, tomater och riven ost. Servera den saftiga köttfärsbiffen med potatismos!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Blanda ströbröd och mjölk, låt det svälla ca 10 minuter.
  3. Rör färsen med saltet. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna.
  5. Lägg löken runt om köttfärsen, häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Sätt in ytterligare ca 15 minuter.
  6. Servera köttfärsbiffen med potatismos.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller PO fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd utan mjölkprotein, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ, använd mjölkfritt matfett och gör mjölkfritt potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk matfett
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk soja
  • 4 tomater
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?