Konfiterade tomater med kyckling och linser
Kyckling ikväll? Servera den med konfiterade tomater! Här kokas gula och röda pärltomater långsamt i ugnen tills de får härlig smak och konsistens. Servera ihop med gröna linser.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
ca 900 g kycklinglår med ben
1 msk olja
1 gul lök
200 g röda pärltomater
200 g gula pärltomater
1 tsk timjan
1 dl olivolja
1 dl vitt vin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
4 port torkade gröna linser (gärna puylinser)
smör
Till garnering
färska örter t ex timjan körvel eller persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3856 KJ / 926 kCal
Fett57 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein60 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kyckling på 125 grader i 20 min? Ska den ätas rå? Mvh
Dorte
2020-09-29Hej Dorte! Oj oj, nej verkligen inte. Nu har våra kockar sett över receptet så att kycklingen ska bli ordentligt tillagad. Stort tack för din fråga och hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-14När ska vinet användas?
Dorte
2020-09-27Hej Dorte! Vi ber om ursäkt för att vinet hade fallit bort i gör så här texten. Vinet ska ner i steg 3. Receptet är nu korrigerat. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-28