Jordgubbar med romsmak
Hur ger du de söta jordgubbarna en mer vuxen smak? Låt dem helt enkelt få marineras i ljuvlig rom och citronmeliss. Servera efterrätten med chokladglass och det är inte många som kan tacka nej.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 l jordgubbar
10 kvistar citronmeliss
3 msk råsocker
1/2 dl mörk eller ljus rom
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på glassen.
Gör glutenfri: "ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör laktosfri: servera med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.
Gör så här
Tips
Passar till: chokladglass eller mangosorbet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer