Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbar med romsmak

Hur ger du de söta jordgubbarna en mer vuxen smak? Låt dem helt enkelt få marineras i ljuvlig rom och citronmeliss. Servera efterrätten med chokladglass och det är inte många som kan tacka nej.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och snoppa jordgubbarna. Skär dem i skivor. Strimla citronmelisskvistarna.
  2. Blanda jordgubbarna med citronmelissen och råsocker. Häll över mörk eller ljus rom. Låt stå kallt att marinera i ca 2 timmar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på glassen.
Gör glutenfri: "ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör laktosfri: servera med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: chokladglass eller mangosorbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • 10 kvistar citronmeliss
  • 3 msk råsocker
  • 1/2 dl mörk eller ljus rom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?