Kolja med salsa de piña | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kolja med salsa de piña

I det här receptet får vi stifta bekantskap med ännu en traditionell mexikansk rätt: salsa de piña. Som namnet nästan avslöjar består den av ananas. Sött och gott vilket passar perfekt med den ugnsstekta koljan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina koljan.
  2. Sätt ugnen på 175˚C.
  3. Skär koljan i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Salsa de piña: Skär tomater och gurka i grova bitar. Lägg ner det i en matberedare mixa till ett grovt hack. Skala och finhacka löken. Häll av spadet från ananasen och skär dem i bitar. Rör ner ananas och lök i salsan. Blanda med limesaft och limeskal, ingefära, olja och socker. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  6. Servera salsan till fisken och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kolja
  • salt och peppar
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
Salsa de piña
  • 3 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 225 g ananas (skivad)
  • 1 lime
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 msk olja
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • cayennepeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2042 kJ / 488 kCal