Kolja med salsa de piña
I det här receptet får vi stifta bekantskap med ännu en traditionell mexikansk rätt: salsa de piña. Som namnet nästan avslöjar består den av ananas. Sött och gott vilket passar perfekt med den ugnsstekta koljan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g kolja
salt
peppar
4 portioner ris (eller annat gryn)
Salsa de piña
3 tomater
1/2 gurka
1/2 rödlök
225 g ananas (skivad)
1 lime
1 msk riven ingefära
3 msk olja
1 msk strösocker
salt
cayennepeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2042 KJ / 488 kCal
Fett11.4 g
Kolhydrater60.4 g
Protein33.6 g
Kommentarer
Gjorde den barnvänlig och hade mindre chili. De älskade allt.
Maria
2020-05-21Salsan var god, jag gjorde som vanligt vid recept som innehåller socker. Jag minskade ner. Vi är inte så förtjusta i söta saker. Tyckte bara att kall salsa till varm kolja och ris gjorde hela rätten kall. Jag värmer nog salsan nästa gång. Annars en mycket enkel och bra vardagsrätt.
Marianne
2015-05-03Enkel, snabb och okej vardagsmat.
Martin
2013-10-17