Kolja med salsa de piña

10
6
Kolja med salsa de piña

I det här receptet får vi stifta bekantskap med ännu en traditionell mexikansk rätt: salsa de piña. Som namnet nästan avslöjar består den av ananas. Sött och gott vilket passar perfekt med den ugnsstekta koljan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012

Kolja med salsa de piña

Ingredienser

4 portioner
600 g kolja
salt och peppar
4 portioner ris (eller annat gryn)

Salsa de piña

3 tomater
1/2 gurka
1/2 rödlök
225 g ananas (skivad)
1 lime
1 msk riven ingefära
3 msk olja
1 msk strösocker
salt
cayennepeppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Maria

2020-05-21

Gjorde den barnvänlig och hade mindre chili. De älskade allt.

Marianne

2015-05-03

Salsan var god, jag gjorde som vanligt vid recept som innehåller socker. Jag minskade ner. Vi är inte så förtjusta i söta saker. Tyckte bara att kall salsa till varm kolja och ris gjorde hela rätten kall. Jag värmer nog salsan nästa gång. Annars en mycket enkel och bra vardagsrätt.

Martin

2013-10-17

Enkel, snabb och okej vardagsmat.

Näringsvärde per portion

Energi 2042 KJ / 488 kCal
Fett 11.4 g
Kolhydrater 60.4 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden