UNDER 15 MIN | Enkel

Kolasås med rosmarin

Torkad rosmarin sätter oväntat fin smak på denna ljuvliga kolasås! I grunden är det en klassisk kolasås, som du bara adderar rosmarinen till. En tredje smak som gifter sig väl med kola och rosmarin är äpple – så testa såsen till stekta eller ugnsbakade äpplen till.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vispgrädde, strösocker, sirap, vaniljpulver och hackad färsk rosmarin eller torkad rosmarin i en kastrull.
  2. Låt koka upp under omrörning och fortsätt koka ytterligare ca 5 minuter på svag värme. Sila av.
  3. Till servering: Servera såsen till vaniljglass och gärna stekta eller ugnsbakade äpplen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och glass.
Gör äggfri: bjud med äggfri glass.

Näringsberäkningen är beräknat per dl sås, exkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 6 dl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk hackad färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
Till servering
  • vaniljglass
  • stekta eller ugnsbakade äpplen

Näringsvärde
Per portion

Energi 1634 kJ / 390 kCal